Dukaten Linpark

Anslut dig till LinPark här, så sköts din parkeringsbetalning automatiskt. Det tar bara några minuter och du sparar tid varje gång du parkerar!
Läs mer hur det fungerar här.

Ny parkering på Folkungavallen

Den 15 juni öppnar en tillfällig parkering, med plats för 226 bilar, mellan Folkungavallen och Lasarettsgatan. Den nya parkeringen heter Folkungavallen och är en kompensation för de 200 parkeringsplatser som försvinner den 28 augusti vid kvarteret Eddan, där nya bostäder byggs.

Den nya parkeringen vid Folkungavallen har infart från Lasarettsgatan/St Larsgatan och kommer att hållas öppen så länge som möjligt utifrån att utvecklingen av området runt Folkungavallen kommer igång.

Utbyggnaden av p-huset Akilles är också igång. Antalet platser i huset ska fördubblas och kommer att stå klart efter sommaren 2018. Huset kommer att hålla öppet under hela byggtiden och så många parkeringsplatser som möjligt kommer att hållas öppna, men tillgängligheten går ändå ner något.

– Den ursprungliga planen var att parkeringshuset Akilles skulle stå klart, med 300 nya p-platser, när Eddan stängs. Men byggstarten av Akilles blev som bekant fördröjd och därför har vi hittat en tillfällig lösning vid Folkungavallen, säger Matts Skeppstedt, affärsutvecklare på Dukaten Parkering.

Dukaten hänvisar också bilister till parkingeringshuset Druvan vid Nygatan, där det nästan alltid finns lediga platser. Det finns också möjlighet för dem som pendlar att parkera vid Ebbepark och Cupolen, de är inte är lika centrala men har en betydligt lägre månadsavgift. Vid Cupolen planeras för ett låst förvaringshus för cyklar, om man vill kombinera sin resa med bil och cykel.

-Vi ser det positivt att Linköping växer och utvecklas och vi försöker lösa parkeringsbehovet på bästa sätt utifrån de förutsättningar vi har. Vi hoppas att alla som brukar parkera på Eddan hittar till någon av alla de alternativ vi erbjuder, säger Matts Skeppstedt.

Fakta parkeringen vid Folkungavallen
Infart från Lasarettsgatan/St Larsgatan
Ingår i den gröna parkeringszonen.
Pris:
15 kronor för 3 timmar, därefter 10 kronor per timme.
65 kronor för ett helt dygn.
650 kronor för 30 dygn. Man får då också tillgång till de andra parkeringarna inom grön zon.

Enklast betalar du för din parkering med LinPark där du startar och stoppar din parkering i LinPark-appen. Inga extra avgifter tillkommer.
Läs mer och anslut dig här.