Dukaten Linpark

Anslut dig till LinPark här, så sköts din parkeringsbetalning automatiskt. Det tar bara några minuter och du sparar tid varje gång du parkerar!
Läs mer hur det fungerar här.

Alternativ när Eddan stänger

I slutet av augusti stängdes parkeringen Eddan i centrala Linköping till förmån för byggnation av nya bostäder. Samtidigt byggs parkeringshuset Akilles ut med dubbelt så många platser som öppnar nästa sommar. Under byggtiden är dock antalet platser där begränsat. Som alternativ har Dukaten öppnat en ny stor parkering på Folkungavallen med 226 platser. I vår app LinPark kan du se alla våra parkeringar och var det finns lediga platser i p-husen. Du hittar dem även i kartan här.

För att underlätta för dem som brukar parkera på Eddan finns appen LinPark där du kan kan se var det finns parkeringar samt hur många lediga platser det finns i parkeringshusen. Du kan även använda LinPark för att betala för din parkering. Läs mer om hur det fungerar här.

-Antalet markparkeringar i centrala Linköping minskar, det är en situation vi delar med de flesta mellanstora och stora städer i Sverige, säger Matts Skeppsted, affärsutvecklare på Dukaten. Vi gör allt vi kan för att erbjuda alternativa parkeringar samt göra det enkelt att hitta till dem som finns. Alla våra parkeringar och kommunens gatuparkeringar finns utmärkta i vår app LinPark. Den är gratis att hämta hem och det krävs ingen inloggning för att titta i kartan. Titta gärna där innan du åker så slipper du leta efter parkering på plats.

Förutom Folkungavallen finns våra befintliga parkeringshus där Druvan på Nygatan är det som är störst och oftast har lediga platser. Detektiven på Drottninggatan och Baggen på Kungsgatan har normalt hög beläggning. Under tiden Akilles byggs ut är det tyvärr stökigt både med infarter och logistiken inne i huset. Huset hålls ändå öppet under byggtiden för att inte förvärra parkeringssituationen ytterligare. Nästa sommar blir det lättare att parkera igen då Akilles står färdigt med cirka 600 platser.

Screenshot Baggen Akilles fullt

I LinPark hittar du alla våra parkeringar. Du ser också vilka parkeringshus som är fulla, i expemplet Akilles Gröngatan. Klickar du på symbolerna ser du hur många lediga plastser det finns, öppettider och priser.

 Våra centrala parkeringshus:

- Druvan, 540 platser - längst ner på Nygatan. Vårt största parkeringshus.
- Detektiven, 340 platser - Drottninggatan, mitt emot Gränden. Hög beläggning
- Baggen, 385 platser - Kungsgatan. Hög beläggning. Även parkeringsgarage för korttidsparkering med separat infart från Klostergatan.
- Akilles ca 200 platser - Under ombyggnad. Huset är öppet för parkering men har begränsat antal platser. Tidvis stökigt p g a bygget.
- Tinnis, 48 platser - Parkeringsgarage på Emriks gränd, vid entrén till Tinnerbäcksbadet.

För dem som arbetsplatspendlar kan även Cupolen, Ebbepark och Linköping Arena vara alternativ. Linköping Arena har dessutom ett låst cykelförråd som ingår i månadsabonnemanget.

Samtliga parkeringar, priser och zonindelningar hittar du här. 

Har du några funderingar eller idéer kring vår verksamhet är du alltid välkommen att höra av dig. Vi finns på telefon 013-20 54 10, e-post info@dukaten.se samt på Facebook.