Dukaten Linpark

Anslut dig till LinPark här, så sköts din parkeringsbetalning automatiskt. Det tar bara några minuter och du sparar tid varje gång du parkerar!
Läs mer hur det fungerar här.

Parkeringsvakt attackerad i Tannefors

Under onsdagskvällen den 6 december blev en av våra parkeringsvakter attackerad. En man hade ställt sin bil med släp på en gång och cykelbana vid Nya Tanneforsvägen 39. Mannen har sedan tidigare fått muntlig information ett flertal gånger och även flera anmärkningar under året för samma förseelse som strider både mot framkomlighet och säkerhet.

Parkeringsvakten påbörjade utfärdandet av en parkeringsanmärkning då mannen kom ut från byggnaden intill. Han var aggressiv och tog tag i vaktens kläder på ett bryskt sätt. Parkeringsvakten larmade och två polispatruller var snabbt på plats och kunde höra både vakten och mannen. Parkeringsvakten fick en rodnad på halsen men mår efter omständigheterna väl och får stöd från företaget. Vi ser mycket allvarligt på händelsen.

Våld och hot är relativt ovanligt i en parkeringsvakts vardag men en gång är en gång för mycket. Ärendet är polisanmält och rubriceras som våld/hot mot tjänsteman. Då vittnen saknas tar polisen gärna emot tips eller iakttagelser från personer som kan ha sett händelsen. Mer info på polisens webbplats.