Dukaten Linpark

Anslut dig till LinPark här, så sköts din parkeringsbetalning automatiskt. Det tar bara några minuter och du sparar tid varje gång du parkerar!
Läs mer hur det fungerar här.

Folkungavallen har plats i juletid

Trycket på Linköpings centrala parkeringar är högt inför julen. Det är inget nytt, men i år är det extra ansträngt då Akilles byggs ut samtidigt som markparkeringen Eddan har stängts ner till förmån för bostadsbyggande. Det bästa är att ta bussen eller promenera till stan om man har möjlighet. Men det finns lösningar även för dem som behöver ta bilen.

I Dukatens tjänst LinPark finns information om var det finns lediga platser i parkeringshusen. Genom att kolla där innan man åker minskar risken att behöva åka till redan fulla parkeringshus. Dukaten har skapat en tillfällig parkering på Folkungavallen där det oftast finns gott om lediga platser. Där parkerar man dessutom tre timmar för 15 kronor. Pelargonian ovanför Stångebro Gatukök kan också vara ett alternativ för julklappssugna stadsbesökare som inte hittar platser i parkeringshusen. Även parkeringen Saab Arena ligger inom promenadavstånd till stan och kan vara ytterligare ett tips.

-Vi är medvetna om att det inte alltid är lätt att hitta en ledig plats vid vissa tidpunkter veckan innan jul, säger Matts Skeppstedt på Dukaten. Vi gör vad vi kan men staden växer och förtätas och fler vill använda begränsade resurser samtidigt. Mina bästa tips är Folkungavallen och att kolla var det finns parkeringar i LinParks karta, avslutar Matts.

Du hittar även Dukatens samtliga parkeringar och kommunens gatuparkeringar här på vår webbplats.