Dukaten Linpark

Anslut dig till LinPark här, så sköts din parkeringsbetalning automatiskt. Det tar bara några minuter och du sparar tid varje gång du parkerar!
Läs mer hur det fungerar här.

Idag den 17 december öppnar plan 3 och 4 i Akilles

Lagom till julhandeln blir ytterligare 260 parkeringsplatser tillgängliga i parkeringshuset Akilles i centrala Linköping. Under hösten har Sankt Kors byggt ett tredje och fjärde våningsplan för att fördubbla kapaciteten av parkeringsplatser. Totalt finns det nu 479 parkeringsplatser i parkeringshuset.

Det går nu även att köra in och ut från Gröngatan. De nya hissarna är byggda i glas för att öka både trivsel och trygghet. Huvudmaterialet i fasaderna på insidan av parkeringshuset kommer också att vara glas. Fasaderna kommer att stå färdiga i februari 2019 och den sista våningen, taket, invigs i april 2019 om allt går som beräknat. 

Det är fortfarande en del arbete kvar med Akilles. Taket öppnas i april, lite beroende på hur sträng vinter det blir. Fasaden ska monteras och trapphusen ska färdigställas innan allt är klart.

När Akilles står färdigt kommer det att rymma totalt 615 parkeringsplatser på fem plan, 12 elbilsplatser och förberett för ytterligare 24 stycken. Runt parkeringshusets två sidor, längs Storgatan och Västra Vägen, kommer ett hotell att byggas.