Nya parkeringshus

P-hus Aurora i Vallastaden

Ett modernt parkeringshus med hålad guldfärgad aluminium står nu färdigt i Vallastaden. Det har 11 halvplan med 412 parkeringsplatser bestående av boende- och besöksparkeringar och 30 laddplatser för elbilar. I parkeringshuset satsas det även på ljusdesign som bidrar till en ökad trygghet och förenklar för besökaren att orientera sig i huset. 

Parkeringshus i anslutning till Vasahallen

Det är även klart att Sankt Kors ska bygga ett nytt parkeringshus i direkt anslutning till den nya Vasahallen i Vasastaden. Parkeringshuset ska omfatta fyra halvplan och ett takplan, med plats för både besöksparkeringar och 12 laddplatser för elbilar. Totalt kommer cirka 160 parkeringsplatser att rymmas i det nya p-huset. Parkeringshuset beräknas vara färdigt inför höstterminens start 2020 samtidigt som den nya Vasahallen invigs. 

Ebbepark

Ebbepark ska under de närmaste åren utvecklas till en levande stadsdel för både företag och boende. Sankt Kors ska utöka verksamhetsytan till 60 000 kvm och Stångåstaden ska bygga 700 lägenheter. Bygget är igång och beräknas pågå till senare delen av 2020. Här byggs även ett parkeringsgarage i kvarteret Verkstan som kommer att ha 161 platser och stå färdigt 2020.

Parkeringshus i Folkungavallen

Här ska det byggas ett parkeringshus med 8 våningsplan och 505 parkeringsplatser. I markplan har parkeringshuset ca 1600 m2 lokalyta.