Parkeringshuset Braxen

Från och med den 27 april tar Dukaten över driften av parkeringshuset Braxen som ligger mitt i city, på Åhléns-husets tak. I och med att Dukaten börjar drifta parkeringshuset införs ett nytt bomfritt parkeringssystem, ett så kallat ”Free Flow”.

Vad innebär det nya parkeringssystemet?
Vid in- och utfarten läser kameror av bilens registreringsskylt och därmed startas och stoppas parkeringen. Betalningen av parkeringen sker automatiskt via LinPark och via det betalkort som du registrerat. Precis på samma sätt som i Dukatens andra parkeringshus, fast utan bommar.

De som inte har LinPark betalar parkeringen i en av de två betalstationer som finns på plan 1 respektive plan 2. Sedan har besökaren 15 minuter på sig att köra ut från parkeringshuset. Vid utfarten finns en kamera som läser av registreringsskylten och registrerar betalningen.

Om en bilist av någon anledning skulle missa att betala parkeringen visas ett meddelande på en tv-skärm som sitter vid utfarten. Man har sedan 48 timmar på sig att betala via Dukatens hemsida. För att nå betalsidan klickar du på puffen som finns på Dukatens startsida eller "Betala min parkering i Braxen som finns i menyn under Våra tjänster. Tänk på att att använda webbläsare Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. Sidan funkar inte lika bra i Internet Explorer.

Om parkeringshuset blir fullt fälls däremot en bom ned för att undvika köer och att bilar får cirkulera runt i huset. Innan du parkerar kan du i realtid se hur många lediga platser det finns i Braxen. Gå in i LinPark och klicka på parkeringshuset Braxen i kartan, så ser du antalet lediga parkeringsplatser.

Korttidsparkering
Att parkera kostar 15 kr i timmen och max 100 kr per dygn. På söndagar är det fritt att parkera mellan kl 11-17. Det finns inga abonnemang att köpa utan i parkeringshuset är det bara korttidsparkering som gäller.

Parkeringshuset är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00.

Under den första veckan kommer en till två parkeringsvärdar från Dukaten att finnas i parkeringshuset för att vara behjälpliga vid eventuella frågor från de som parkerar. De kommer att vara där måndag, tisdag, onsdag och lördag i vecka 18.