Vad innebär Bomfritt parkeringssystem?

Vid in- och utfarten läser kameror av bilens registreringsskylt och därmed startas och stoppas parkeringen. Betalningen av parkeringen sker automatiskt via LinPark och via det betalkort som du registrerat. Precis på samma sätt som i Dukatens andra parkeringshus, fast utan bommar.

De som inte har LinPark betalar parkeringen i en av de två betalstationer som finns på plan 1 respektive plan 2. Sedan har besökaren 15 minuter på sig att köra ut från parkeringshuset. Vid utfarten finns en kamera som läser av registreringsskylten och registrerar betalningen.

Om en bilist av någon anledning skulle missa att betala parkeringen visas ett meddelande på en tv-skärm som sitter vid utfarten. Man har sedan 48 timmar på sig att betala via Dukatens hemsida. För att nå betalsidan klickar du här. Tänk på att att använda webbläsare Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. Sidan funkar inte lika bra i Internet Explorer.

Om parkeringshuset blir fullt fälls däremot en bom ned för att undvika köer och att bilar får cirkulera runt i huset. Innan du parkerar kan du i realtid se hur många lediga platser det finns i Braxen. Gå in i LinPark och klicka på parkeringshuset Braxen i kartan, så ser du antalet lediga parkeringsplatser.

Korttidsparkering

Att parkera kostar 15 kr i timmen och max 100 kr per dygn. På söndagar är det fritt att parkera mellan kl 11-17. Det finns inga abonnemang att köpa utan i parkeringshuset är det bara korttidsparkering som gäller.

Parkeringshuset är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00.

Frågor och svar

En kamera läser av registreringsskylten vid infart och parkeringen startar. Innan du åker ut ur parkeringshuset betalar du din parkering i en betalstation. Du har sedan 15 minuter på dig att köra ut från huset. Vid utfarten finns en kamera som läser av din registreringsskylt och som registrerar att du har betalt din parkering och inte längre står parkerad.

Du betalar din parkering innan du åker ut ur parkeringshuset i en av de två betalstationerna som finns på plan 1 och en på plan 2 vid ingången mot Storgatan och Hemköp.

Är du är ansluten till LinPark sker betalningen automatiskt via appen. Har du inte LinPark-appen betalar du i en betalstation i parkeringshuset.

Nej, inga andra parkeringsappar fungerar här. Det är bara via LinPark som din betalning sker automatisk.

Om du inte betalar din parkering i en betalstation får du ett meddelande om detta i den monitor som sitter vid utfarten. Du har sedan 48 timmar på dig att betala din parkering via Dukatens hemsida.

På Dukatens hemsida finns dels en puff på startsidan och dels en ingång/rubrik: ”Våra tjänster” i menyn. Sidan heter ”Betala parkering i Braxen”. På denna sida finns en länk till en sida där du skriver in ditt registreringsnummer på bilen och sedan följer du vidare instruktionerna för hur du genomför betalningen.

Det kostar 15 kr i timmen och max 120 kr per dygn.

Nej, det går inte att köpa abonnemang. Endast korttidsparkering gäller.

Om huset är fullt kommer en bom vid infarten att fällas ner så att ingen kan åka in i huset. Det kommer finnas utrymme att på ett enkelt sätt köra ut om bommen är fälld.

Parkeringshuset är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00.

Fråga oss