Vad innebär automatisk avläsning med bommar i Braxen? 

Är du LinPark-kund läser kameror vid in- och utfarten av bilens registreringsskylt och därmed startas och stoppas parkeringen. Betalningen av parkeringen sker automatiskt via LinPark och via det betalkort som du registrerat. Precis på samma sätt som i Dukatens andra parkeringshus.

Är du inte LinPark-kund

Tryck då för biljett vid bommen och därmed öppnas bommen. På denna biljett finns en streckkod som du ska scanna och betala i betalstationen innan utfart. Vid utfarten scannar du biljetten igen för att bommen ska öppnas.

Problem vid avläsning, ingen reg-skylt eller personlig reg-skylt

Om kameran inte kan läsa av din reg-skylt, du har personlig reg-skylt eller ingen reg-skylt alls så öppnas inte bommen. Tryck då för biljett vid bommen och därmed öppnas bommen. På denna biljett finns en streckkod som du ska scanna och betala i betalstationen innan utfart. Vid utfarten scannar du biljetten igen för att bommen ska öppnas.

 

Att parkera kostar 19 kr i timmen och max 120 kr per dygn. På söndagar är det fritt att parkera mellan kl 11-17. Det finns inga abonnemang att köpa utan i parkeringshuset är det bara korttidsparkering som gäller.

Parkeringshuset är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00.

Frågor och svar

En kamera läser av registreringsskylten vid infart och utfart, bommen öppnas och parkeringen startas och stoppas och parkering. Betalningen sker automatiskt via ditt LinPark-konto.

Är du inte LinPark-kund betalar du din parkering innan du kör ut ur parkeringshuset. Du betalar genom att knappa in ditt reg-nummer betalstationen som finns på översta parkeringsplanet.

Fick du biljett vid infarten så betalad du den genom att scanna den i betalstationen. Du scannar sedan biljetten igen vid utfarten för att bommen ska öppnas.

Är du ansluten till LinPark sker betalningen automatiskt via appen. Har du inte LinPark-appen betalar du i en betalstation i parkeringshuset via ditt reg-nummer eller med hjälp av biljetten du fick vid infarten.

Nej, inga andra parkeringsappar fungerar här. Det är bara via LinPark som din betalning sker automatisk.

Om du glömt att betala i automaten:

Bommen kommer inte öppnas och du ser ditt ”restpris” i skärmen vid bommen. Betala med ett betalkort i betalenheten som finns vid skärmen vid bommen.

Om du glömt att betala din biljett:

Scanna biljetten i läsaren som finns vid bommen i utfarten och betala med ett betalkort.

 

 

Det kostar 19 kr i timmen och max 120 kr per dygn.

Nej, det går inte att köpa abonnemang. Endast korttidsparkering gäller.

Parkeringshuset är öppet alla dagar kl. 06.00-24.00.

Fråga oss