Nu har du möjlighet att betala din parkering med SMS på parkeringar i Linköping. Vi inför tjänsten på parkeringar på kommunens gator och Dukatens egna parkeringar där det tidigare funnit en parkeringsautomat.

För att parkera med SMS skickar du ett SMS med zonkoden, regnummer, personnummer till telefonnummer 0701-926 926. Zonkoden är det nummer du ser på skylten som sitter vid eller i närheten av parkeringen och som identifierar parkeringsplatsen. Efter att du har skickat ett SMS ska du få en bekräftelse på att din parkering har startats. Tänk på att din parkering först är giltig när du fått denna SMS-bekräftelse. När du är klar skickar du ett nytt SMS till samma nummer och skriver AVSLUTA och du får då en bekräftelse som bland annat innehåller hur mycket avgiften blev. När du använder SMS-parkering tillkommer en extra avgift på 3 kr.

Faktura för din SMS-parkering kommer till dig via post, e-post eller sms. Har du inte gjort något val kommer den per post. Fakturan skickas den 15:e varje månad. Fakturan kommer från Riverty och är märkt Flowbird.

Fråga oss