Ny plattform, ny mjukvara och flera nya funktioner – i januari blir det ännu enklare att parkera med LinPark på Dukatens anläggningar.

LinPark är redan idag en smidig och väl etablerad betallösning för parkering i Linköping. Men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. Just nu pågår ett intensivt utvecklingsarbete för att ta fram en ny version av appen, internt kallad LinPark 2.0.
¬”För oss är det viktigt att hela tiden se det vi gör ur ett kundperspektiv”, säger Mattias Nilsson, mobilitetschef på Dukaten. ”Vi har tagit till oss av den feedback vi fått och vill nu bemöta såväl kundernas önskemål som framtidens tekniska krav.”

Fler funktioner, fler fördelar
Huvudsyftet med LinPark 2.0 är just att göra det enklare för användaren, från registrering till parkering och betalning.
”När du väl har appen ska du kunna göra allt ifrån den, utan att behöva gå in på webbsidan”, säger Mattias. ”Bland annat registrera ny användare, lägga till fordon och betalmedel, logga in utan lösenord, se transaktioner och växla mellan flera konton. Vi kommer dessutom föra in en funktion där du kan sätta en egen stopptid för din parkering. Det är något vi har haft mycket diskussioner med kunder om, när de har glömt att avsluta sin parkering. Det är visserligen ett kundansvar, men vi kan också se vinsten i det hela. Och det är en trygghet för kunden att aldrig riskera att parkeringen blir överbetald.”

En komplex process
Det kan tyckas vara en enkel sak att förändra designen och lägga till några funktioner i en befintlig app. Men utvecklingen av LinPark är en komplex process. Många olika anläggningar, parkeringsmönster, transaktioner och scenarier ska hanteras i samma system.
”Appen ska administrera både mobilitetsanläggningar, bomsystem och parkeringar på gatumark. Därutöver har vi användare som vill växla mellan företagsbil och privat bil, de som har månadsabonnemang men också vill parkera tillfälligt på annan plats, och de som behöver flera användarkonton för samma bil.”

Nytt under huven
Mattias betonar särskilt vikten av att ha ett framtidssäkrat system. En modern plattform som kan fortsätta att vidareutvecklas.
”Därför händer det jättemycket under huven. Man kan säga att det är ett slags motorbyte vi utför, samtidigt som vi går mot färre leverantörer och färre integrerade system för att få högre stabilitet. Målet är att våra kunder ska få samma upplevelse och känsla som en ny motor kan ge, ett mjukt, snabbt och smidigt LinPark helt enkelt!”

Lanseringen av LinPark 2.0 sker 17 januari 2023.

Fråga oss